Biotop heeft maar liefst 4 nominaties verworven in de Nederlandse competitie van Zwemvijver van het Jaar. De wedstrijd brengt de beste voorbeelden van zwemvijvers en natuurlijke zwembaden onder de aandacht van de particuliere en zakelijke markt. De winnaar krijgt met zijn of haar inzending landelijke bekendheid. Het is niet de eerste keer dat de projecten van Biotop partners zijn genomineerd. Ook in 2015 en in 2016 zijn diverse projecten beloond met nominaties én prijzen.

Competitie
De landelijke competitie wordt georganiseerd voor deelnemers van het VHG Platform voor Natuurlijk zwemwater. De voorwaarden voor deelname zijn gebaseerd op de wedstrijdregels die de Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB) heeft opgesteld. Op zaterdag 18 februari 2017 worden de prijswinnaars bekend gemaakt tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch.

Criteria
De vakjury kwam 10 januari 2017 bijeen en selecteerde uit de (geanonimiseerde!) inzendingen de genomineerden in beide categorieën en koos de uiteindelijke winnaars. De jury lette bij de inzendingen op alle aspecten die een zwemvijver tot een winnaar maken: van het idee en ontwerp tot de (technische en groene) realisatie, het onderhoud, de waterkwaliteit, de verbinding met de omgeving en de algehele uitstraling.

Als partners van Biotop Benelux zijn we uiteraard allemaal erg trots op deze nominaties en we hopen dat onze projecten opnieuw worden benoemd tot Zwemvijver of Natuurlijk Zwembad van het jaar!

VerhoeveNominatie: Particuliere Zwemvijvers. Verhoeve Groen, Jirnsum
GinkelGroep ZVNominatie: Particuliere Zwemvijvers. Koninklijke Ginkel Groep, Veenendaal
TrendvijversNominatie: Particuliere Zwemvijvers. Trendvijvers, Overloon
GinkelGroep ZBNominatie: Particulier Natuurlijk Zwembad. Koninklijke Ginkel Groep, Veenendaal