Biotop dealer StukArt tuinen heeft onlangs een prachtig Biotop natuurlijk zwembad gerealiseerd. Het bad, met een afmeting van maar liefst 13 x 9 meter, beschikt over de laatste techniek en opties.

Voor de fundering is gebruik gemaakt van een betonnen vloer van 30 cm. en dubbele wapening. Voor de wanden zijn betonblokken gebruikt met wapening. Deze zijn vervolgens volgestort met beton. In de constructie is eveneens een bouwkundige inlooptrap voorzien. Om te voorkomen dat de structuur van de muur te zien is door de folie, zijn alle wanden en de trap afgestuct.

Het zwemgedeelte meet 13 x 5,50 meter en het resterende gedeelte functioneert als een natuurlijk plantenfilter. Daarnaast is er een speciaal Biotop fosfaatfilter toegevoegd. De combinatie van beiden zorgt ervoor dat algen geen kans krijgen om te groeien, met glashelder water als gevolg. Voor de reiniging van het oppervlaktewater is een boogzeefskimmer van Biotop gemonteerd. Voor het stelselmatig reinigen van de bodem en de wanden wordt een speciale, eenvoudig te bedienen, robot gebruikt.

Het natuurlijke zwembad bevat veel extra’s, zoals verlichting voor een prachtig effect in de avond. Om het bad te verwarmen én om de warmte te behouden is er een solar roldek ingebouwd en is er een warmtepomp aangesloten. Hierdoor wordt het zwemseizoen flink verlengd en kan er jaarrond worden genoten van water met een aangename temperatuur.