Optisch een zwembad, maar met de unieke filteringstechnieken van een zwemvijver: dat is een natuurzwembad van Biotop. In principe functioneert een Biotop natuurzwembad net zoals een bergmeer. Het water wordt gefilterd zonder chemicaliën, waardoor u geniet van zuiver, helder water. Dat lukt door middel van een speciaal filter, dat de voedingsstoffen uit het water bindt. Op die manier krijgen algen geen kans om zich te ontwikkelen. Net als in een bergmeer.

Glashelder water in uw nieuwe natuurzwembad

Biotop staat voor een behoedzame en respectvolle omgang met de natuur. Dat hoeft echter niet ten koste te gaan van uw zwemplezier. In plaats van de, bij een zwemvijver noodzakelijke, regeneratiezone met de daarin levende planten en dieren, zorgen een biofilter en een gepatenteerd fosfaatfilter bij een natuurzwembad voor de natuurlijke zuivering van het water. Deze nieuwste innovatie van Biotop is ontwikkeld met de jarenlange ervaring die wij met zwemvijvers hebben opgedaan. Door de unieke combinatie van de beproefde componenten uit het zwemvijversysteem minimaliseren we het stroomverbruik en optimaliseren we de zuivering van uw zwemwater. In combinatie met een onafhankelijk functionerende zwembadrobot heeft u zo op elk gewenst moment het schoonste en meest natuurlijke zwemwater tot uw beschikking.

Een natuurzwembad voor elke tuin

Alle componenten van uw natuurzwembad worden ondergronds geplaatst. Op deze manier krijgt u een strakke vormgeving en past het natuurzwembad in elke tuin. U kiest hoe het biofilter wordt afgewerkt. Met een als zonnedek fungerende houten vlonder, met een steenplateau of eventueel toch beplant. Uw nieuwe natuurzwembad is in elke gewenste vorm te krijgen.

Van chloor- naar natuurzwembad

Heeft u al een chloorzwembad? Maak dan makkelijk de overstap naar een natuurzwembad met het Living Pool converter systeem. De bestaande watercirculatie blijft in stand, maar het chloreren wordt vervangen door ons biologische, energiezuinige filtersysteem. Niet alleen profiteert u vanaf nu van veel gezonder, natuurlijk gezuiverd zwemwater, ook worden de exploitatiekosten aanzienlijk verlaagd.

Natuurzwembad versus chloorzwembad

Een natuurzwembad van Biotop is hierdoor een baanbrekend alternatief voor het traditionele gechloreerde zwembad. De unieke eigenschappen van een natuurzwembad van Biotop:

  • Buitengewoon schoon zwemgedeelte;
  • Functioneert zonder chloor of andere chemicaliën;
  • Heeft een laag energieverbruik;
  • Geen dieren en planten in het zwemwater;
  • Vergt weinig ruimte in de tuin;
  • Een zwembadrobot reinigt bodem en wanden.

Unieke techniek heeft zich bewezen

Alle elementen van het unieke Biotop-systeem zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Wij garanderen de beste kwaliteit, zodat u jarenlang plezier heeft van uw Biotop natuurzwembad. Het unieke systeem heeft slechts enkele technische componenten, waardoor technische problemen tot een minimum beperkt worden. Daarnaast zorgt dit voor een besparing op de energiekosten.

Een natuurzwembad bestaat uit een zwemzone, een fosfaat- en biofilter en een dompelpompput. Het fosfaatfilter en het biofilter zorgen voor biologische zuivering en kristalhelder water, zonder gebruik van chemicaliën. De dompelpomp in de dompelpompput zorgt voor nagenoeg geruisloze circulatie van het water. Door de unieke bouw van de put is deze zeer onderhoudsvriendelijk en kan het geheel onder een vlonder worden ingebouwd.

Stap voor stap naar uw nieuwe natuurzwembad

Het plezier van uw nieuwe natuurzwembad begint al bij de voorbereiding. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze natuurzwembad adviseurs maakt u uw wensen kenbaar en laat u zien waar uw nieuwe natuurzwembad moet komen. Wij maken een conceptontwerp en een kostenbegroting, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Goed opgeleide medewerkers leveren uw nieuwe natuurzwembad vervolgens binnen de afgesproken tijd op. Na een korte aanloopfase, waarin het biologisch evenwicht zich instelt, kunt u volop genieten van uw nieuwe natuurzwembad.

Bent u ook klaar voor uw eigen Biotop natuurzwembad? Plan een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze dealers! Zij vertellen u graag meer over het unieke natuurzwembad systeem van Biotop!

Accessoires voor uw nieuwe natuurzwembad

Alles nog even rustig nalezen?

Brochure-zwembaden  Brochure-zwemvijvers