Naast het aanleggen van zwemvijvers voor de particuliere markt, is Biotop ook een geschikte partner voor de aanleg van openbare natuurbaden. Openbare wellness noemen wij dat. Naast projecten in Nederland, zijn er in landen als Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland al vele projecten gebouwd. Er zijn dus al tientallen referenties die de hoge kwaliteit van de openbare zwemvijvers en natuurzwembaden van Biotop kunnen bevestigen.

Nieuwe wetgeving voor openbare wellness

In België en Nederland wordt op dit moment gewerkt aan een wetswijziging om openbare zwemvijvers aan te mogen leggen. Binnenkort zal deze wetswijziging worden voltooid. Openbare wellness is niet alleen interessant voor hotels, wellnesscentra, recreatieparken en campings, maar ook zeker voor gemeentes en provincies.

De voordelen en eigenschappen van de openbare natuurbaden van Biotop zijn:

  • Natuurlijk, helder water zonder chloor en andere chemicaliën,
  • Het ecosysteem van een natuurbad draagt bij aan de biodiversiteit,
  • Lagere aanlegkosten ten opzichte van een chemisch bad,
  • Interessante belasting- en subsidiemogelijkheden,
  • Lage onderhouds- en exploitatiekosten.
  • Gelabeld met NL Greenlabel A+.

Biotop voldoet aan de Europese FLL-richtlijnen voor openbare zwemvijvers.

Jarenlange ervaring met openbare wellness

Eén van de belangrijkste punten bij openbare wellness is de belastbaarheid van uw zwemvijver of natuurzwembad. Door gebruik van bewezen rekenmodellen, jarenlange praktijkervaring en uitgebreide technische kennis kunnen wij u hierin perfect adviseren. Bezoekersaantallen van bijvoorbeeld 2.000 of 3.000 per dag behoren tot de mogelijkheden. Wij zetten onze kennis graag in voor uw project.

Alles nog even rustig nalezen?

Brochure-zwemvijvers  Brochure-zwembaden